TEST: Nye Dodge Avenger - alternativt i mellomklassen

Nye Dodge Avenger har nå vært på plass en stund og utfordrer kjente mellomklassere som Volkswagen Passat og Ford Mondeo. Er den god nok?

Publisert
Sist oppdatert

Dodge har den siste tiden kun vært aktuell med én modell i Norge, nemlig den høybygde kompaktklassebilen Caliber. Den markerte seg med 261 solgte eksemplarer i fjor. Avenger har ikke kommet skikkelig i gang før i år, og Dodge håper å selge omtrent 150 biler i løpet av 2008.

Frisk

Designmessig har man i de flestes øyne truffet godt. Avenger vekker faktisk uvanlig mye oppsikt. Det er ikke ofte vi opplever at folk snur seg og kommer bort og spør om bilen når vi kjører en ganske vanlig familiebil fra mellomklassen, men det skjer altså med Avenger.

Stor

Skjønt, mellomklasse og mellomklasse, rent størrelsesmessig ligger den nesten i klassen over med en lengde kun marginalt under eksempelvis Mercedes-Benz E-klasse. Men slik har det jo blitt med mange biler i denne klassen. Ford Mondeo er eksempelvis omtrent jevnstor med Avenger.

Volkswagen-motor

Kun én motor er tilgjengelig i første omgang, nemlig 2.0 CRD, altså Volkswagens velkjente pumpedysemotor på 2,0 liter. I Avenger yter den 140 hestekrefter og 310 newtonmeter.

SE og SXT

Når det gjelder utstyrsnivåer er to varianter tilgjengelige. Billigst er SE som begynner på 320.000 kroner. Langt triveligere er SXT som vi kjørte til 360.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer