TEST: Nye E-klasse - den rimeligste utgaven

Nye Mercedes-Benz E-klasse er en særdeles gjennomarbeidet bil og et meget trivelig bekjentskap. Men er den god nok - og rimelig nok - til å ta innersvingen på Audi A6 og BMW 5-serie?

TEST: Nye E-klasse - den rimeligste utgaven
Publisert
Sist oppdatert

Utgående E-klasse (W211) ble lansert for ganske nøyaktig syv år siden - våren 2002 - og var en revolusjon sammenlignet med sin forgjenger. Nå har vi testet den nye E-klassen (W212). Er den like revolusjonerende som sin forgjenger?

Svaret på dette spørsmålet må bli nei. Den utgåtte E-klasse-modellen var nemlig en så god bil at den etter vårt syn forsvarte sin posisjon til siste slutt. Behovet for en ny modell var overhodet ikke påfallende. Hvis nye E-klasse skulle klart å fremstå som revolusjonerende sammenlignet med utgående utgave, måtte den vært nesten overjordisk god.

Forfriskende

Men selv om nye E-klasse ikke fremstår som noen revolusjon, så er den en forfriskende nykommer. Blant annet har den en mer moderne fremtoning, både inn- og utvendig. Mens forgjengeren var preget av myke, avrundede linjer, preges nye E-klasse av en mye skarpere og mer aggressiv linjeføring. Resultatet er at den i våre øyne fremstår som mer ungdommelig og tidsriktig. Dermed vil den sannsynligvis i større grad enn sin forgjenger øve tiltrekningskraft på unge bilkjøpere med god råd - bilkjøpere som inntil nå har orientert seg mer i retning av Audi og BMW.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.