TEST: Nye E-klasse - den rimeligste utgaven

Nye Mercedes-Benz E-klasse er en særdeles gjennomarbeidet bil og et meget trivelig bekjentskap. Men er den god nok - og rimelig nok - til å ta innersvingen på Audi A6 og BMW 5-serie?

TEST: Nye E-klasse - den rimeligste utgaven
Publisert
Sist oppdatert

Utgående E-klasse (W211) ble lansert for ganske nøyaktig syv år siden - våren 2002 - og var en revolusjon sammenlignet med sin forgjenger. Nå har vi testet den nye E-klassen (W212). Er den like revolusjonerende som sin forgjenger?

Svaret på dette spørsmålet må bli nei. Den utgåtte E-klasse-modellen var nemlig en så god bil at den etter vårt syn forsvarte sin posisjon til siste slutt. Behovet for en ny modell var overhodet ikke påfallende. Hvis nye E-klasse skulle klart å fremstå som revolusjonerende sammenlignet med utgående utgave, måtte den vært nesten overjordisk god.

Forfriskende

Men selv om nye E-klasse ikke fremstår som noen revolusjon, så er den en forfriskende nykommer. Blant annet har den en mer moderne fremtoning, både inn- og utvendig. Mens forgjengeren var preget av myke, avrundede linjer, preges nye E-klasse av en mye skarpere og mer aggressiv linjeføring. Resultatet er at den i våre øyne fremstår som mer ungdommelig og tidsriktig. Dermed vil den sannsynligvis i større grad enn sin forgjenger øve tiltrekningskraft på unge bilkjøpere med god råd - bilkjøpere som inntil nå har orientert seg mer i retning av Audi og BMW.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer