TEST: Nye Grand Voyager - verdens beste familiebil?

Nye generasjon Chrysler Grand Voyager er blant de største, mest praktiske og mest komfortable familiebiler du kan få tak i. Men billig er den dessverre ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Chrysler Voyager, som har vært solgt under mange ulike navn i USA og Europa, kom på markedet allerede i 1983 og la den gangen grunnlaget for en helt ny bilklasse - flerbruksbilen. Nå er femte generasjon på plass i Norge - større og mer familievennlig enn noensinne.

5,14 meter

Nye Grand Voyager er nemlig vokst med nesten 5,0 lengdecentimeter, noe som betyr at den har blitt hele 514,3 centimeter lang. Riktignok har bilen utvendig blitt noe smalere og lavere enn sin forgjenger. Men fortsatt er den hele 195,4 centimeter bred og 175,0 centimeter høy, noe som sammen med en relativt kassete form gir et voldsomt plasspotensiale.

Enda bedre

Dette potensialet har Chrysler utnyttet godt, noe vi straks skal komme tilbake til. Samtidig har den amerikanske bilprodusenten evnet å videreutvikle sin kanskje viktigste bilmodell i moderne tid. Den nye utgaven fremstår både som mer moderne, mer ergonomisk, mer luksuriøs og enda mer gjennomtenkt enn sin forgjenger. Utstyrsnivået i den såkalte Limited-utgaven er imponerende og den som i tillegg er villig til å bruke penger på ekstrautstyr, blir eier av en bil med usedvanlig mange elektromotorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer