TEST: Nye Grand Voyager - verdens beste familiebil?

Nye generasjon Chrysler Grand Voyager er blant de største, mest praktiske og mest komfortable familiebiler du kan få tak i. Men billig er den dessverre ikke.

Publisert
Sist oppdatert

Chrysler Voyager, som har vært solgt under mange ulike navn i USA og Europa, kom på markedet allerede i 1983 og la den gangen grunnlaget for en helt ny bilklasse - flerbruksbilen. Nå er femte generasjon på plass i Norge - større og mer familievennlig enn noensinne.

5,14 meter

Nye Grand Voyager er nemlig vokst med nesten 5,0 lengdecentimeter, noe som betyr at den har blitt hele 514,3 centimeter lang. Riktignok har bilen utvendig blitt noe smalere og lavere enn sin forgjenger. Men fortsatt er den hele 195,4 centimeter bred og 175,0 centimeter høy, noe som sammen med en relativt kassete form gir et voldsomt plasspotensiale.

Enda bedre

TEST: Nye Grand Voyager - verdens beste familiebil?
Samtidig har den amerikanske bilprodusenten evnet å videreutvikle sin kanskje viktigste bilmodell i moderne tid.
TEST: Nye Grand Voyager - verdens beste familiebil?


Dette potensialet har Chrysler utnyttet godt, noe vi straks skal komme tilbake til. Samtidig har den amerikanske bilprodusenten evnet å videreutvikle sin kanskje viktigste bilmodell i moderne tid. Den nye utgaven fremstår både som mer moderne, mer ergonomisk, mer luksuriøs og enda mer gjennomtenkt enn sin forgjenger. Utstyrsnivået i den såkalte Limited-utgaven er imponerende og den som i tillegg er villig til å bruke penger på ekstrautstyr, blir eier av en bil med usedvanlig mange elektromotorer.

Fra 650.000 kr

Helt i mål er imidlertid Chrysler ikke - Grand Voyager har fortsatt forbedringspotensial, noe vi også skal komme tilbake til. Et av bilens største problemer er imidlertid det norske avgiftssystemet, som straffer bilens svært høye egenvekt (2.179 kg) og det relativt høye CO2-utslippet (247 g/km). Resultatet er at bilen får en innstegspris på 650.000 kroner - noe som dessverre er en altfor høy sum for de fleste av dem bilen er laget for - barnefamiliene. Eksemplaret vi hadde gleden av å teste, var enda dyrere.

Hva er det så man får for disse voksne summene. Vel, la oss først kikke nærmere på hva som har skjedd under under panser og dørk. Les om motor og kjøreegenskaper her.

 • Du finner mer informasjon om pris, utstyr og tekniske data her.
 • Store eksteriørbilder finner du her.
 • Store interiørbilder finner du her.
 • Her finner du mer Chrysler-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer