Test: Nye Kia Rio kler bensin

Nok en gang konstaterer vi at koreanske biler ikke har noe å rødme over i forhold til konkurrentene.

Nye Kia Rio er en av de nye bilene som fungerer best med bensinmotor i de fleste tilfeller. Til mye småkjøring er diesel helt klart uegnet. Foto: Fred Magne Skillebæk
Nye Kia Rio er en av de nye bilene som fungerer best med bensinmotor i de fleste tilfeller. Til mye småkjøring er diesel helt klart uegnet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

La oss gjøre det klart med en gang: Dette er en god bil til en rimelig pris.

Det har rent mye vann under broene på ti år og når det gjelder koreanske bilprodusenter, kan det virke som om det har fosset avsted med dobbel hastighet. I hvert fall er det et formidabelt epokeskifte som har funnet sted siden vi testet Kia rio i 2001.

Rask fornyelse

Når vi leser den gamle testen nå, og sammenligner med dagens Kia Rio, virker det utrolig at det kan være samme bilprodusent. Og utviklerne har da heller ikke ligget på latsiden; dagens bil er tredje generasjon etter Rioen fra 2001 - livssyklus på bare fem år for en bilmodell er ikke hverdagskost i industrien.

Eksteriørbilder:

For øvrig testet vi også annen generasjon Kia Rio - det var høsten 2005 - og konstaterte stor fremgang allerede da. Den bilen hadde især en meget heftig dieselmotor, som ikke går igjen i programmet i dag.

God pris - ikke "billigmerke"

Den raske fornyelsestakten går hånd i hånd med kraftige forbedringer på områdene kvalitet, drivlinjer, ytelser, miljø, sikkerhet og design. Samtidig posisjoneres Kia (som søstermerket Hyundai) stadig mindre som "billigmerker", og stadig mer som høyverdige produkter med et tilsnitt av "mye bil for pengene". Her har de nok delvis vært inspirert av Skodas historie etter at Volkswagen overtok den tsjekkiske produsenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer