TEST: Nye Mercedes B-klasse

B-klasse er ingen klassisk Mercedes, men den er likevel en bra bil som absolutt bør vurderes også av tradisjonelle Mercedes-kunder.

B-klasse kan være et alternativ også til større Mercedes-modeller Foto: Cato Steinsvåg
B-klasse kan være et alternativ også til større Mercedes-modeller Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

A- og B-klasse er annerledes-Mercedesene i den forstand at de har litt andre tekniske løsninger enn storesøsknene. Med forhjulsdrift, kompakte yttermål og relativt gunstige priser kjemper de i et annet segment enn eksempelvis C- og E-klasse.

Både A- og B-klasse er inne i et generasjonsskifte. For A-klasse dreier det seg om tredje generasjon, for B-klasse andre. Nye B-klasse ligger et stykke foran i løypa og har vært på plass i Norge en liten stund. Vi har kjørt B180 CDI, en bil som burde ha alle muligheter til å lykkes i Norge.

Les våre inntrykk fra lanseringen her.

Drøyt 300.000 som basis

Startprisen er 307.000 kroner og utover det kan du plusse på med utstyr. Vår testbil kostet 465.000 kroner, men hadde da mye ekstrautstyr. Basispakken er i utgangspunktet grei, men litt ekstra må du som alltid regne med. Blant annet er ikke aluminiumsfelger standard.

Motoren i nye B180 CDI yter 109 hester og 250 newtonmeter. Dette er en svært god motor i denne ytelsesklassen og den passer B-klasse ypperlig. Det finnes etter hvert mange gode motorer i klassen pluss/minus 110 hester, men vi lurer på om denne ikke er den aller beste av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer