TEST: Nye Mondeo - topputgaven

Nye Ford Mondeo er en svært god bil. Topputgaven har i tillegg en heftig motor og en lang utstyrsliste.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har i tidligere tester konkludert med at nye Ford Mondeo er sterk nok til å dytte Volkswagen Passat, vår tidligere klassefavoritt, ned fra tronen. Etter å ha testet stasjonsvognutgaven av Mondeo 2.5 T i utstyrsnivå Titanium X har vi blitt enda sikrere på at nye Mondeo nå fremstår som mellomklassens beste kjøp.

Mange alternativer

Før vi analyserer dagens testkandidat, bruker vi imidlertid noen linjer på å oppdatere deg litt på Fords nye mellomklassebil. Den som vurderer Mondeo må nemlig gjøre en rekke valg. For det første finnes bilen i tre karosseri-varianter; sedan, kombi og stasjonsvogn. For det andre tilbys Mondeo allerede fra start med åtte motoralternativer. Og for det tredje har Ford valgt å utforme hele seks utstyrsnivåer.

Fra 269.000 kr

Utstyrsnivåene skal vi komme tilbake til, men la oss allerede nå kikke på motoralternativene, som består av fire bensin- og like mange dieselmotorer. Innstegsmotoren er en 1,6-liters bensinmotor som yter 110 hestekrefter. Med denne motoren under panseret starter stasjonsvognutgaven på overkommelige 269.000 kroner. 1,6-literen finnes også i en 125-hestersversjon, men deretter blir det et voldsomt sprang til neste bensinkraftkilde; en 2,3-liters firer som produserer 161 hester. Denne motoren er forøvrig, merkelig nok, den eneste bensinmotoren som kan - og utelukkende kan - leveres i kombinasjon med automatgir.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer