TEST: Nye Opel Astra stasjonsvogn

Vi lot oss imponere over nye Astra stasjonsvogn da vi første gang stiftet bekjentskap med bilen i England i desember. Etter en uke på norske veier er vi blitt helt sikre på at nye Astra Caravan er et godt kjøp.

Publisert
Sist oppdatert

Opels nye stasjonsvogn, som nå er på plass i Norge, går rett i strupen på kompaktklasse-baserte stasjonsvogner som Ford Focus, Mitsubishi Lancer, Peugeot 307, Renault Megane, Toyota Corolla og Volkswagen Golf.

Klassens største

Men ikke nok med det, Opels nye stasjonsvogn utfordrer også biler som Audi A4 Avant, BMW 3-serie Touring og Volvo V50, i hvert fall når det kommer til størrelse. Astra er nemlig hele 451,5 centimeter lang og 175,3 centimeter bred, noe som betyr at den er klassens største stasjonsvogn. Den store utvendige størrelsen har blant annet resultert i et kjempestort bagasjerom og god plassfølelse.

Pen å se på

Astra Caravan er ikke bare stor. Den er i tillegg vakker å se på - både inn- og utvendig. Blant annet mener vi Opel virkelig har fått til bilens bakpart. Denne er etter vårt syn blant klassens absolutt mest harmoniske. Fronten er den samme som vi kjenner fra kombi-utgaven og karakteriseres blant annet ved tøffe frontlykter og en grill som elegant bindes sammen med det nedre luftinntaket.

Åtte motorer

Astra stasjonsvogn er tilgjengelig med hele åtte ulike motorer. Vi valgte den nest rimeligste varianten, en 1,6-liters bensinmotor. Les mer om både kraftkilden og kjøreegenskapene her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer