TEST: Nye SsangYong Korando

Nye Korando viser at SsangYong kan lage gode, tidsriktige produkter for et krevende marked.

SsangYong Korando har et oversiktlig førermiljø og gir et godt kvalitetsinntrykk selv om vi hadde ønsket mer høyverdige plastmaterialer. Foto: Knut Moberg
SsangYong Korando har et oversiktlig førermiljø og gir et godt kvalitetsinntrykk selv om vi hadde ønsket mer høyverdige plastmaterialer. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne testen ble en overraskelse. Det meste vi har hørt om Ssangyong de siste årene har hatt å gjøre med at de var på randen av konkurs og produktene deres har som regel fortjent karakteristikken sær, for å si det mildt. Ikke har de vært særlig velkjørende heller. Merket dukket opp i 1954 og SsangYong var Koreas første bilprodusent. Det første kjøretøyet het Dong-A og produsenten konsentrerte seg lenge om nyttekjøretøyer.

SUV-oppstarten

Så, i 1988 lanserte de en ganske rustikk Jeep-lignende bil med rammekonstruksjon og stiv bakaksel, og kalte den Korando. Takket være samarbeid med Mercedes lanserte de deretter Musso, en ganske luksuriøs SUV som bidro til å gi SsangYong troverdighet på SUV-markedet.

Fra Rexton til Korando

SsangYong er blitt importert til Norge siden 1994 av DAF Norge AS. Bilmerket er mest kjent for modellen Rexton, som har hatt en viss suksess i Norge, fortrinnsvis som varebil klasse 2. Men nå er altså helt nye Korando her, og ved første øyekast går det klart frem at den ikke har noe særlig til felles med sin forgjenger. Andre SsangYong-modeller i dag er: Den store flerbruksbilen med sin underlige fremtoning Rodius (Les vår test her), og den mest særpregede pickupen på det norske markedet, Actyon Sports (testen av den finner du her). SUVen Kyron med sine høyst tvilsomme kjøreegenskaper ble heldigvis et kortvarig kapitel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer