TEST: Nye Toyota Corolla Verso 1.8 Sol

Første generasjon Corolla Verso fikk bare leve to år. For nå lanserer Toyota en splitter ny Verso, som går utenpå sin forgjenger.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Nye Toyota Corolla Verso 1.8 Sol


Vanligvis lever en bilmodell syv til åtte år. Toyota Corolla Verso fikk avløsning etter bare to. Første generasjon Corolla Verso vil riktignok leve videre, men kun i Japan. Her i Norge, og i Europa forøvrig, er det nå andre generasjon som gjelder.

Nye Corolla Verso er et slående eksempel på hvor store ressurser det japanske Toyota-konsernet besitter. Et av delmålene med forrige generasjon Corolla Verso var å ta godt for seg i det raskt voksende europeiske fleksibilmarkedet. Når dette ikke lyktes, utviklet Toyota like godt en splitter ny bil, skreddersydd for det europeiske markedet.

Syv seter

TEST: Nye Toyota Corolla Verso 1.8 Sol


Den største forskjellen mellom de to Verso-utgavene, er antall seter. Mens første generasjon kun hadde fem seter, er nye Verso en syvseter. For å romme den tredje seteraden har bilen vokst med 12 centimeter i lengderetningen og 7 centimeter i bredden. Dermed har den blitt nesten like stor som den antatte hovedkonkurrenten her i landet - Touran.

Design for Europa

Også utseendet er modernisert og europifisert. Nye Verso kan blant annet skilte med markerte hjulbuer og baklykter med klart lykteglass. Dør- og støtfangerlister glimrer med sitt fravær, noe som resulterer i store, lakkerte flater. Også speil, takskinner og grillspiler prydes av tykke lag med lakk.

TEST: Nye Toyota Corolla Verso 1.8 Sol


I motsetning til Ford Focus C-Max, som har en sterkt skrånende bakpart, har Corolla Verso en heltrukken taklinje. Dermed øker den innvendige takhøyden. Men også Toyota mener åpenbart at en skrånende bakpart gir eleganse. Derfor har Corolla Verso fått skrånende bakvinduer, noe som på avstand gir samme visuelle inntrykk som en skrånende bakpart.

Lot oss imponere

Det er ikke til å legge skjul på at vi lot oss imponere over nye Corolla Verso, ikke minst over de geniale seteløsningene. Seter og andre praktiske løsninger skal vi komme tilbake til snart. Men først kikker vi nærmere på motor og kjøreegenskaper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer