TEST: Nye Volkswagen Golf

Sjette generasjon Golf bærer preg av å være en mellometappe, men en vellykket sådan.

Publisert
Sist oppdatert

Volkswagen bedriver ikke risikosport i kompaktklassen. Og når det gjelder siste utgave av merkets ikon i nyere tid, Golf, er det nesten som om et orakel i organisasjonen hadde advart på forhånd om de økonomiske nedgangstidene som er i ferd med å begynne. Uansett hva VW måtte hevde er dette nemlig ikke noe annet enn en smart måte å forlenge en bils livssyklus på samtidig som kostnadsstrukturen blir bygget ned, noe Peugeot nylig gjorde på sin måte med overgangen fra 307 til 308.

Klasseløs suksess

Golf er en av bilhistoriens desiderte bestselgere og var den mest solgte bilmodellen i Norge så sent som i 2008. Modellen har vært en suksess siden den dukket opp midt på 70-tallet og VW ser ingen grunn til å endre på en oppskrift som har vist seg å fungere over så lang tid uansett hvordan moter og konjunkturer har endret seg. Som VW selv sier det: Det er en klasseløs bil. Den passer for begge kjønn og alle aldre . Det er slik det skal være.

Forsiktig oppgradert

Derfor ble vi ikke overrasket over at Golf, generasjon nummer seks, viste seg å være nærmest maken til forgjengeren. Det er selvsagt ikke helt riktig - bilkjennere vil fremheve den noe renere linjeføringen, fronten som er litt barskere samtidig som den er minimalt prangende - og interiøret, som er fornyet og gjør sitt til at kunden vil føle seg mer verdsatt enn i forrige generasjon. Volkswagen vil på sin side vise til at selv om plattformen er beholdt fra forgjengeren er mer enn 60% av strukturkomponentene byttet ut. Heldigvis har dette skjedd på en slik måte at bilen er vesentlig billigere å produsere enn før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.