TEST: Nye Volvo V60 T5

Vi har stiftet bekjentskap med den nyeste T5-versjonen av V60, en skikkelig spreking! Men ...

MUSKULØS: Volvo V60 er blitt et vanlig syn på norske veier. Nyeste utgave T5 imponerer på planet ytelser, men er svært suboptimal som familiefrakter. Foto: KNUT MOBERG
MUSKULØS: Volvo V60 er blitt et vanlig syn på norske veier. Nyeste utgave T5 imponerer på planet ytelser, men er svært suboptimal som familiefrakter. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Volvo V60 fyller snart fire år og er dermed en riktig moden modell i Volvo-sortimentet. Den ble lansert i sin tid som Volvos sportsligste stasjonsvogn noensinne (hvorav uttrykket "sportwagon", som erstatter det klassiske og mer nyttepregede "herregårdsvogn").

Les mer her: September 2010: Lansering av Volvo V60

Alt renoveres

Den V60 vi har kjørt her er en videreutvikling av modellen både designmessig og når det gjelder motor. Designen med den mer klassiske fronten er ikke ny lenger - den ble introdusert for et år siden. Men renovering av motorprogrammet er nå i gang, og fra og med om cirka to år er det bare det moderne programmet med Drive-e 2.0-litersmotorer med turbo som gjelder - enten det er diesel eller bensin man ønsker.

Per i dag er det de kraftigste motorene som er erstattet - med D4 (diesel turbo), T5 (bensin turbo og dagens testbil) og toppmodellen med bensinmotor, T6 på over 300 hester med både turbo og kompressor.

Fortsatt dieselhybrid

Et kapittel for seg er selvsagt den tidligere introduserte, men fortsatt imponerende, ladbare dieselhybriden V60 D6 AWD - en bil som mer enn matcher dagens testbil i ytelser, men som kan skilte med et forbruk på bare 0,2 liter per mil ved blandet kjøring ("vår" turbobensinversjon trenger 0,61).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer