Test: Nye VW Golf GTI

Golf 7 er hyllet over alt, og nå kommer den i GTI-utgave. Vi har testet nykommeren.

Det er når langstrekka er over at nye Golf GTI kommer til sin rett.  Foto: Fred Magne Skillebæk
Det er når langstrekka er over at nye Golf GTI kommer til sin rett. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For ikke lenge siden testet vi den syvende generasjonen av VW Golf, en bil som er blitt hyllet over det hele. Den ble først kåret til Årets Bil 2013 i Europa, deretter til Årets Bil 2013 i World Car of the Year. Av oss i DinSide fikk den terningkast 6, noe den stort sett har fått over alt.

Hva skjer så når en klasseledende bil som dette får ytelser i tillegg? Vi har testet nye Golf GTI på deler av ruten for Monte Carlo rallyet. Snart er den i Norge.

LES ALT OM VW GOLF 7

Godt på godt

Den nye Golf 7 er basert på en helt ny modulær plattform, og bilen har vokst i størrelse. Den har fått plass som ingen andre i klassen, både utvendig og innvendig. Når den nå får krefter i tillegg, så står det 169 kW i vognkortet. Omregnet er dette 230 hk, et tall som i seg selv ikke skremmer mange, men det er i bruk ute på veien at nye Golf GTi får vist seg frem.

Farlig konkurrent? Vi har kjørt Ford Focus ST - med 250 hestekrefter.

Kjent kraftverk

Kreftene blir levert fra Volkswagens 2,0 TSI motor, og 230 hk har du hele veien fra 4.700 omdreininger og opp til 6.200. Effektiviteten er kraftig bedret, og forbruket fra denne er nå nede i 0,6 l/mil, om vi skal tro den nye målenormen. Det skal vi selvfølgelig ikke for skal du spare drivstoff, så bør du ikke kjøpe en GTI i det hele tatt. Her er det ren kjøreglede for pengene, og etter en dag med mye hygge, og passering av flere fjellpass hadde vi brukt 1,3 liter per mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer