TEST: Nye VW Passat

Nye Volkswagen Passat kan neppe kalles helt ny. Men er den likevel god nok?

Det snødde så og si hele testperioden, noe som gjorde at vi fikk prøvd vinteregenskapene skikkelig. Se lenk til lanseringssak lenger ned for sommerlige bilder. Foto: Cato Steinsvåg
Det snødde så og si hele testperioden, noe som gjorde at vi fikk prøvd vinteregenskapene skikkelig. Se lenk til lanseringssak lenger ned for sommerlige bilder. Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har skapt debatt at Volkswagen har valgt å betegne den nyeste utgaven av Passat som en helt ny generasjon. For de fleste, oss inkludert, fremstår dette som en ganske vanlig ansiktsløftning av utgaven som kom i 2005. Litt kjedelig syns mange, også her er vi inkludert, men det er ikke dermed sagt at bilen ikke er bra.

Forrige utgave av Passat var nemlig blant klassens beste biler helt til slutten. Men den begynte å føles litt gammel og satt. Dessverre klarer ikke den nye utgaven å endre det inntrykket fullt ut.

Justert design

Men en del endringer har da skjedd, ikke minst designmessig. Spesielt fronten er oppdatert i tråd med Volkswagens nyeste designspråk og minner dessuten ikke så rent lite om storebror Phaeton. Bak er endringene kanskje ikke like iøynefallende, men likevel store nok til å skille den fra forgjengeren.

Sommerlige bilder fra lanseringen ser du her.

Små endringer innvendig

Da er det verre på innsiden. Her skal man være over middels interessert for å se forskjellen, uten å kunne sammenligne direkte. Midtkonsoll og dashbord er i store trekk det samme, med unntak av det analoge uret plassert på toppen av midtkonsollen i den nye utgaven. Dørpanelene er også litt endret. Kvalitetsfølelsen er ganske god, men det hele føles ikke supermoderne lenger. Designen er ganske enkel, men materialkvaliteten stort sett tilfredsstillende. Aluminiumspanelene i midtkonsollen og dashbordet er fortsatt med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer