Test og rangering

Vi legger liten vekt på hvordan bilene ser ut, det er opp til den enkeltes smak å avgjøre. Likevel vil alltid elegante løsninger som pakkes pent inn imponere mer enn kompromisser.

Publisert
Sist oppdatert

Et problem for bilene med sammenleggbart platetak er at de ofte blir litt høye i hekken for at taket skal få plass i sammenbrettet tilstand. Det ser ikke ut til å plage verken 206 CC eller Tigra Twin Top, og begge får godkjent for sine løsninger. Taket sørger for at de ser mer ut som kupeer enn kabrioleter med taket på.

Av testkriterier som er lettere å forholde seg til enn utseende er kjøreopplevelse, funksjonalitet, plass, komfort, kvalitetsopplevelse, motor/girkasser og utstyrnivå i forhold til pris.

Cruisebiler

En vellykket kabriolettur trenger på ingen måte å innholde sportslig kjøring, det deiligste er ofte bare å cruise på åpne veier med vind i håret. Tidligere har det også vært eneste mulighet, kabrioleter basert på vanlige småbiler har vært myke og dels rare i kjøreegenskapene. Den tid er forbi, alle de tre kabrioletene vi har hatt med på test tåler godt å presses på svingete veier, og den vi synes gjør det best i ”ja takk, begge deler” er Mini One kabriolet.

Elektriske hjelpere

Alle tre bilene er utstyrt med elektriske tak, men bare om bord i Minien er knappetrykking det eneste du trenger å gjøre. Med de to andre må du låse taket med to bøyler i overkanten av frontruten. Det eneste taket som tilbyr soltakfunksjon er det i Minien. Den praktiske delen av oss mener likevel ståltakene er best. De er mindre utsatt for hærverk, de gir bedre komfort og gir også bilene to distinkt forskjellige uttrykk; toppløs eller kupé. Tigra-taket er raskere til å folde seg sammen, men totalt sett er løsningen jevngod med den i 206 CC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.