TEST: Opel Adam - minst og kulest?

Lever Adam opp til sitt livlige ytre, eller er den nok en ordinær småbil?

Opel har lykkes i å skape en annerledes og særegen bybil, men den er ikke helt uten svakheter Foto: Cato Steinsvåg
Opel har lykkes i å skape en annerledes og særegen bybil, men den er ikke helt uten svakheter Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppkalt etter grunnleggeren Adam Opel, skal denne nye A-segment-bilen representere noe nytt og mer spennende fra den tyske bilprodusenten. Adam er en slags "mote-småbil", som vi kalte den i forbindelse med lanseringen, og den skal treffe kunder med behov for særpreg og stil, også i en liten bil. Konkurrentene heter derfor først og fremst Mini, Fiat 500 og Citroën DS3, selv om sistnevnte strengt tatt er en større og dyrere bil.

TEST: Citroën DS3

Designmessig vekker bilen i alle fall oppsikt, og den fremstår klart mer utsmykket og påkostet enn mer hverdagslige småbiler i A-segmentet, naturligvis avhengig av utstyrsnivå. Blant de mest effektive trekkene på vår testbil i så måte var de store hjulene og den tofargede lakkeringen. I tillegg virker bilen lav og bred, noe som gir et sportslig inntrykk.

Sæpreg

Mulighetene til å tilpasse bilen etter egne preferanser står i sentrum med Adam, og det finnes et utall mulige kombinasjoner når det gjelder visuelle detaljer. Som basis finnes det tre ulike utstyrspakker utover standardnivået: «Jam», «Glam» og «Slam».

Innvendig er de morsomste detaljene de store lakkerte panelflatene, en trykkskjerm som minner om det man finner på smarttelefoner, et stilig ratt, og muligheten for små lysdioder i taket som imiterer en stjernehimmel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer