TEST: Opel Astra 1.7 CDTi

Astra skal ta Opel inn i teten i en knallhard bilklasse. Med er den god nok til å slå Volkswagen Golf og resten av gjengen?

Nye Astra er 17 centimeter lengre enn sin forgjenger Foto: Cato Steinsvåg
Nye Astra er 17 centimeter lengre enn sin forgjenger Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opel er inne i en fornyingsfase og vil i løpet av en ganske kort periode erstatte flere viktige modeller. Insignia tok over for Vectra for omtrent halvannet år siden, Astra har nylig kommet på det norske markedet og lille fleksible Meriva kommer i sommer. I tillegg er Corsa nettopp oppdatert og en helt ny Zafira bør heller ikke være altfor langt unna.

Les test av Insignia her.

Stor

Men nå skal det handle om Astra som må finne seg i å bli møtt med ganske høye forventninger. Og førsteinntrykket er bra, for kompaktklassebilen har vokst ganske betydelig. Nå måler Astra 442 centimeter i lengden, hvilket er ganske mye for en slik bil. Også akselavstanden har vokst, nærmere bestemt med drøyt syv centimeter i forhold til forgjengeren.

Det gjør at plassforholdene er forbedret, i alle fall i baksetet. Astra er fullt ut brukbar for fire voksne, også med tanke på takhøyde i baksetet. Men lasteavdelingen er ikke noe særlig større enn i de nærmeste konkurrentene.

Interiør

Foran sitter man som ventet godt og det er tilstrekkelig med justeringsmuligheter. Sportsstolene som er standard på Sport-utgaven kan til snaut 4.000 kroner være en grei investering dersom du liker å sitte godt skrudd fast i svingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer