TEST: Opel Astra 1.9 CDTi (150 hk)

Astra har rukket å imponere flere ganger allerede. Både som kombikupé og som stasjonsvogn har Astra høstet mange lovord hos oss. Nå har vi kjørt den mest sensasjonelle bilen i modellrekken, nemlig 1.9 CDTi.

Publisert
Sist oppdatert

Det er sjelden vi er i nærheten av slik etterspørsel etter en biltest som av denne Astra-modellen. Mange har sendt én mail. Noen har sendt purringer både tre, fire og fem ganger. Maken til interesse for en kompaktklassebil er det ikke ofte vi opplever.

God pris

Noe av grunnen til interessen er at vi var svært positive til Astra stasjonsvogn på lanseringen og at særlig varianten med denne sterke dieselmotoren har blitt priset svært lavt. I denne prisklassen finnes det faktisk ikke konkurrenter. Kompaktklassen består av mange fine alternativer, men ikke med så stor dieselmotor og så lav pris. På lanseringen var vi hellig overbevist om at prisen måtte være feil, men importøren forsikret oss i flere omganger om det skulle være slik. Grunnen til vår skepsis finnes fortsatt. Astra 1.7 CDTi med 100 hestekrefter koster nemlig 257.900. En prisforskjell på bare 16.100 kroner opp til vår 150-hester gjør at 100-hesteren fremstår som det reneste katta-i-sekken-kjøpet.

Vi kjørte 100-hesteren først, men byttet fort til testbilen. 100-hesteren støyer mer, går mye tregere og har bare 5 gir. I tillegg er prisforskjellen marginal. Den er i det store og hele en bil i en lavere i divisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer