Test: Opel Insignia Country Tourer

4x4, diesel og automat er drømmekombinasjonen for mange. Stasjonsvogn setter to streker under svaret.

Lyst på en moderat hevet hytteracer? Insignia Cross Tourer kan være et alternativ.
Lyst på en moderat hevet hytteracer? Insignia Cross Tourer kan være et alternativ. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ser ut til at Opel Mokka har gitt Opel blod på tann for SUV og Crossover-konseptet. Under den store bilmessen i Frankfurt dro nemlig Opel nok et slikt konsept ut av ermet.

Insignia Country Tourer er basert på en standard Insignia stasjonsvogn med firehjulsdrift, men har fått påspedd noen elementer som gjør den enda bedre egnet for litt tøffere bruk. Resultatet er en god blanding av fordelene til en SUV, men med stasjonsvognens kjøreegenskaper. Vi har testet den.

Kjent oppskrift

Trenden med å heve en stasjonsvogn, for deretter å putte på med hjulbuer og andre detaljer av sort plast skjøt, virkelig fart da Audi lanserte Allroad. Siden har flere produsenter kopiert oppskriften, og hvorfor ikke? Dette er for mange det lille som skal til for at norgespakken er så godt som komplett. Det har nå Opel også innsett.

Se flere bilder utvendig:

En versjon, fullpakke

Country Tourer blir i Norge å få i kun én versjon. Det hele og fulle navnet er Opel Insignia Country Tourer Premium 4x4 2,0 CDTi. Bilen har en 163-hesters dieselmotor, 6-trinns automatgir, og som navnet tilsier: firehjulsdrift. Systemet kommer fra Haldex, og har variabel distribusjon av kreftene. I Norge blir dette toppmodellen i Insignia-familien, noe som også gjenspeiles i prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer