TEST: Opel Omega - Elegant middelklasse

Omega kan absolutt hevde seg hva gjelder tysk eleganse og komfort. Men dessverre kan ikke hele bilen omtales i like rosende ordelag.

Publisert

Det kan synes som en klisjeaktig, gammeldags krangel når mor vil ha ny symaskin, mens far heller vil ha ny bil. Kanskje måtte Adam Opel gjennomgå det samme da han gikk fra å produsere symaskiner til å produsere biler. Muligens ble han skånet for det verste oppgjøret siden han hadde en glidende overgang fra symaskin- til tråsykkelproduksjon, før bilene begynte å rulle ut av farbrikken i 1899.

Omega: stor O

Omega er Opels storbil - som også navnet vil fortelle de som skjønner litt latin. Hos Opel ligger det heller ikke bare i navnet at det er en storbil - Omega er godt rustet hva gjelder plass og utstyr, og Opel har greid å pakke dette inn i en helhet som absolutt utstråler kvalitet, eleganse og velstand. Det skulle vel kanskje bare mangle også, for bilen koster jo nærmere 400.000 kroner.

En tanke med tre

Førermiljøet i Omega er smakfullt og elegant. Alle betjeningsorganene som vi ofte finner gruppert i mindre oppdelte enheter på midtkonsollen, har fått innpass i en samlet, større enhet som utgjør midtkonsollen. Alle betjeningsorganene er plassert innenfor rekkevidde, og knappene på midtkonsollen er store og lette å finne og å trykke på. 11059">Her finner du et bilde av førermiljøet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer