TEST: Opel Signum 1.8 Elegance

"Fresh thinking - better cars" lyder Opels nye slagord. Om bilene er så mye bedre enn andre, kan diskuteres. Men det er et faktum at Opel for tiden representerer frisk tenkning.

Publisert
Sist oppdatert

Som de fleste DinSide-lesere har fått med seg, har vi belønnet Opel Meriva med mange lovord. Bagrunnen for vår begeistring over den nye minifleksibilen, er den smarte bakseteløsningen. Med Signum viser Opel at nettopp nye og smarte løsninger er høyt prioritert der i gården. Signum kan nemlig hevde seg i konkurranse med rendyrkede fleksi- og flerbruksbiler.

Et fjerde alternativ

Signum, som på latin betyr kjennetegn, er basert på samme plattform som Vectra. Vectra finnes allerede i en sedan og en kombikupé-utgave og en stasjonsvogvariant er ventet mot slutten av året. Hva er da vitsen med Signum?

Jo, Signum skal være et fjerde alternativ, et alternativ for den som ønsker en bil utenom det vanlige. Signum er nemlig en slags krysning mellom en kombikupé og en stasjonsvogn. Den er nesten 464 centimeter lang og dermed like lang som en mellomklasse-stasjonsvogn. Den har også en svært lang akselavstand, 283 centimeter.

Brede C-stolper

Men det som skiller Signum fra en ordinær stasjonsvogn, er fraværet av lasteromsvinduer. I stedet har Signum et par usedvanlig brede bakdører og en massiv C-stolpe. En sterkt skrånende bakpart bidrar også til at bilen etter vårt syn får en mer sportslig fremtoning enn det man vanligvis forbinder med stasjonsvogner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer