TEST: Opel Zafira 1.9 CDTi (100 hk) Enjoy

Vi hadde svært høye forventninger til nye Opel Zafira, som tar opp arven etter en av tidenes mest nyskapende biler. Etter en uke med nye Zafira er imidlertid "skuffelse" stikkordet.

Publisert
Sist oppdatert

I 1996 lanserte Renault en ny bilmodell ved navn Scenic, og la samtidig grunnlaget for en helt ny bilklasse - fleksibilene. Tre år etter, i 1999, var det Opel sin tur til å kose seg i rampelyset. Dette året kunne nemlig Opel stolt vise frem den nye modellen Zafira, som hadde syv sitteplasser og en prislapp vanlige familier kunne forholde seg til. Ikke nok med det - de to bakre setene kunne elegant felles ned i gulvet. Zafira-eieren kunne derfor alternere mellom en praktisk syvseter og en fem- eller seks-seter med god bagasjeplass.

Dermed la Opel grunnlaget for en virkelig salgssukssess. Zafira trillet sin seiersgang gjennom hele Europa, ikke minst i Norge, hvor bilen ble en storselger.

Touran, Verso og Mazda 5

Siden den gang har det imidlertid mye skjedd, blant annet har svært mange bilprodusenter forsøkt å kopiere Opels suksess-konsept. Zafira stod seg riktignok lenge i sitt møte med nye konkurrenter, men etter som årene gikk ble konkurransen for hard. Mens Zafira trakk på årene, kunne konkurrentene lansere splitter nye modeller med gode og gjennomtenkte løsninger. I 2003 kom Volkswagen Touran, som gikk rett til topps i vår store fleksibiltest. Året etter kom andre generasjon Toyota Corolla Verso med sine geniale seteløsninger. Og i år kom Mazda 5, som i kraft av sine skyvedører og romslighet fremstår som en verdig konkurrent til både Touran og Verso.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer