TEST: Opel Zafira Tourer 1.4T

Fleksibilkategorien har endelig fått et nytt og attraktivt Opel-produkt. Vi har prøvekjørt.

Opel Zafira Tourer er romslig, praktisk og fleksibel med mange smarte interiørløsninger.
Opel Zafira Tourer er romslig, praktisk og fleksibel med mange smarte interiørløsninger. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Opel har vært en av pionerene i utviklingen av fleksi/flerbruksbil-markedet. Kort tid etter at Renault i 1996 lanserte den første fleksibilen Scénic, basert på kompaktbilen Mégane, fulgte Opel opp med en enda mer praktisk bil i samme kategori - syvseteren Zafira (Les her vår omtale av Zafira høsten 1998). Den kom i produksjon i 1999, var basert på Opel Astra, og det nye var altså at den ble tilbudt med en tredje seterad.

Nye Opel Zafira Tourer kan egentlig ikke kalles kompakt lenger:

For med sine 466 centimeter i lengden - 20 cm mer enn forgjengeren - er den svært nær kategorien flerbruksbiler i full størrelse. Den er riktignok en del mindre enn kjempene Ford Galaxy og VW Sharan, men bare 11 centimeter kortere enn Ford S-Max.

Den har dermed gått forbi resten av feltet og er en del større enn de typiske fleksibilene Citroën Grand C4 Picasso (459 centimeter), Mazda 5 (458 centimeter), Ford Grand C-Max og Peugeot 5008 (begge 452 centimeter) og især VW Touran (439 centimeter).

Spreke linjer

I forhold til forgjengeren synes vi nye Zafira Tourer er langt mer spenstig i designen. Et godt bevis på at en bil ikke må se ut som en brødboks på hjul for å være praktisk og romslig. Opel har generelt oppgradert design og linjeføring på sine nye modeller, synes vi - det gjelder både Astra, Insignia og den kompakte fleksibilen Meriva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer