TEST: Oppdatert fotoboksvarsler

Dersom du ønsker deg en billig forsikring mot bortgjemte fotobokser, bør du ta en titt på Cruise Controls fotoboksvarlser.

Alle foto: Cato Steinsvåg
Alle foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke første gang vi tester fotoboksvarslere her i Dinside Motor. De finnes i flere varianter til ulike priser også her i Norge. Som vanlig påpeker vi at vi ikke ser på denne typen produkt som et redskap for råkjøring med mindre risiko for bot. Tvert i mot er fotoboksvarslere vel så nyttig også for de som er ute etter å kjøre pent, men som setter pris på et varsel før fotoboksen kommer i stedet for å holde fartsmåleren under overdrevent strengt oppsyn. På mange strekninger står fotoboksene tett og lite synlig og her kan selv i utgangspunktet lovlydige bilister være uheldige. Fotoboksvarslere er selvsagt helt lovlig.

Nyttig

En fotoboksvarsler er dessuten til hjelp dersom du har glemt om fartsgrensen eksempelvis er 70 eller 80 kilometer i timen ettersom de varsler om at du ligger over fartsgrensen i det du nærmer deg boksen. Dette skjer såpass god tid i forveien at det ikke er gunstig for de som kun bråbremser rett før boksen.

Oppdatert utgave

Det er ganske nøyaktig to år siden vi første gang testet Cruise Controls fotoboksvarsler. I år er den oppdatert med en sterkere GPS-antenne, livstidsgaranti, varsling for gjennomsnittsmåling av hastighet og varsling inne i tuneller. I tillegg er oppdateringsprogrammet fornyet og forenklet og tilbyr dessuten mulighet til å velge mellom to varslingsprofiler, en ganske voldsom og en mer diskré.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer