TEST: Pajero Sport: Mer Pajero enn sport?

Mitsubishi Pajero Sport har en eneste oppgave - bortsett fra å grave opp gjørme og velte store steiner. Den skal fylle en nisje. For Pajero Sport er Pajeroen for de som ikke vil ha Pajero.

Publisert

Glem raske sportsbiler, luftige cabrioleter og rommelig sedaner. Dagens motekjøretøy har benevnelsen SUV, Sport Utility Vehicle. Med stadig tiltakende rynker i pannen spør du deg selv hva dette er for noe rart - og med rette. Men en SUV er egentlig ikke noe annet enn en terrengbil.de får ferten av duggfrisk skogsbunn, trives SUV’ene best når neonlyset blinker i lakken.

Mye luksus

Likevel er det en forskjell, for mens tradisjonelle terrengbiler er utstyrt med et innstinkt som våkner når Derfor er vår Mitsubishi Pajero Sport GLS V6 Exclusive - som er toppmodellen - utstyrt med skinninteriør, to-tone lakk, alvorlig mye krom og stigbrett - slik at klatreturen opp i førersetet ikke blir for lang. Og for å understreke at Pajero Sport tives best i sivilisasjoen er gummimattene, som kan spyles rene for skogens mer klissete rester, erstattet med stoffmatter som ikke kan det.

Like greit egentlig, for i Norge er jo all ferdes utenfor allfarvei forbudt, og hvem trenger da en bil hvis eneste oppgave er å fortære skog?

Tøff nok for skogen

Ikke for det, Pajero Sport er tøff nok til å takle selv den mest ujevne og uopptråkkede sti - trass i at bilen ikke er noen "ekte" Pajero. Faktisk er Pajero Sport en halv Pajero og en halv L200 pick-up. Ikke er det vanskelig å se heller, dashbordet er nemlig nærmest identisk med det som sitter i L200. Det betyr at den første halvparten av Pajero Sport er L200, mens den bakre delen er Pajero.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer