TEST: Passat R36 - familie-raceren

For en forrykende familiebil dette er! For et trøkk! For et veigrep! Men...

Publisert
Sist oppdatert

VW Passat er ikke bilen man forbinder med rå ytelser, heftig motorlyd og frisk og sportslig fremdrift. Enkelte vil gå så langt som til å kalle den traust og kjedelig, men de fleste kjenner den som en av Norges mest ettertraktede familiebiler i mellomklassen - særlig som stasjonsvogn - i konkurranse med Ford Mondeo, Mazda 6 og de aldrende Opel Vectra og Toyota Avensis.

Men Volkswagen har villet gi potensielle kunder som ønsker både en sportsbil - uten å skilte med sin mangel på politiske korrekthet - og som trenger en romslig familiebil, muligheten til å få begge deler i en bil. Resultatet heter Passat R36, og ble første gang vist på bilmessen i Essen for halvannet år siden (desember 2006). Den ble lansert våren 2007.

Tidenes raskeste

VW Passat R36 er den desidert raskeste Passat noensinne. (vi snakker selvsagt om serie-modeller). Selv ikke den åttesylindrede forgjengeren Passat W8 4.0 med 275 hk (som for øvrig aldri ble noen suksess), kunne vise til tilsvarende ytelser. Eller hva sies om naturlig aspirert 3,6-liters V6 med 300 hestekrefter som gjør 0 til 100 på 5,8 sekunder (og til og med 5,6 som sedan)?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.