TEST: Peugeot 206 GTi -- Råtassen

Peugeot 205 GTi satte en standard som det fortsatt i dag er vanskelig å overgå. Nå er etterfølgeren, 206 GTi, på plass. Knapt så vulgær, men fortsatt en verdig GTi.

Publisert

De tre bokstavene G, T og I var rødmalte, prangende og provoserende. Dekkene var bredere, bilen lavere, motoren sprekere og listene rødere - mye fantasi krevdes ikke for å skjønne at Peugeot 205 GTi var en bil hvor potensialet skulle nytes langs svingete fylkesveier.

For 205 GTi forførte sine sjåfører, lokket dem til stadig å kjøre litt fortere - helt til noen trakk seg og slapp gassen mens forhjulene forsøkte å klamre seg til underlaget. Resultatet var en brå og plutselig overstyring - ofte med resultatet at nok en biloppretter fikk penger til smør på brødet.

Nå har oppfølgeren kommet, 206 GTi. Borte er det prangende røde merket, bare et lite, blankt, merke under blinklyset på forskjermen avslører at dette ikke er noen vanlig 206. Heller ikke karosseriet avslører bilen. Listene er like sorte som på standardutgaven, og det store luftinntaket under støtfangeren finner du også på 206 XS. Ekspertene, og de med målebånd, ser imidlertid at lykteglasset har fått nytt design og at forskjermene til 206 GTi har blitt en centimeter bredere på hver side. Bare på den måten fikk Peugeot plass til dekkene i dimensjonen 185/55R15.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.