TEST: Peugeot 208 – mindre og bedre

Peugeot har tatt et skritt i motsatt retning av det vanlige med nye 208. Men det er likevel et skritt i riktig retning.

208 er ikke blant de største småbilene, men den er likevel ganske romslig
208 er ikke blant de største småbilene, men den er likevel ganske romslig Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste biler vokser i et generasjonsskifte, har 208 blitt mindre enn forgjengeren 207. Syv centimeter kortere er den og bare én centimeter lavere. Vekten er også redusert betydelig, med rundt 110 kilo for sammenlignbare varianter.

På mange måter har 208 dermed blitt en mer typisk småbil enn forgjengeren, som spesielt i kjøreopplevelse kunne minne mistenkelig om en kompaktklassebil, altså et hakk over i størrelse. Dette reflekteres også i motorutvalget, for 208 er tilgjengelig med to tresylindrede bensinmotorer på bare 1,0 og 1,2 liter. Men det finnes også større motorer. Vi har testet en 1,6-liters dieselmotor med 93 hestekrefter.

I vår første prøvekjøring kan du lese mer om de ulike motorvariantene.

God plass

Selv om 208 er mindre, har den faktisk blitt romsligere innvendig. Det er godt gjort, men da skal det også sies at 207 faktisk var blant de trangere småbilene. 208 oppleves i alle fall som romslig for klassen, og baksetet er brukbart selv for voksne. Er du rundt 175 centimeter, sitter du absolutt komfortabelt bak en omtrent like stor sjåfør.

Den begrensende faktoren i baksetet er nok først og fremst takhøyden, i alle fall om du velger glasstak som i vår testbil. Da vil de som nærmer seg 180 centimeter eller mer kunne skalle litt i taket. Bagasjerommet er for øvrig brukbart, men 285 liter er ikke egnet til å imponere spesielt i småbilklassen i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer