TEST: Peugeot 307 2.0 HDI

Peugeots største dieselalternativ i kompaktklassen er mer komfortabel en sportslig.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke slik at de gode kjøreegenskapene i 307 er forringet, men mer at motorkarakteristikken ikke akkurat innbyr til sportslig kjøring.

Godt utgangspunkt

Det er vel ikke en god ide, men mer et krav fra hjemmemarkedet at Peugeot putter en kraftig dieselmotor i 307. Utgangspunktet for kjøreglede er absolutt til stede, Peugeot 307 med bensinmotor ligger i kjøregledeeliten i kompaktklassen.

Økt vekt

Over 90 kilo ekstra veier 307 med 2-liters dieselmotor i forhold til versjonen med 1,6-liters bensinmotor på 110 hestekrefter. Tilgang på kraft er ikke noe problem, og når det gjelder den fine viljen til å svinge, som den lettere bensinutgaven besitter, er den beholdt.

Det er vanskelig å si om det er ørlite mer understyring eller en helt annen motorkarakteristikk som gjør utslaget, men liker du å kjøre på svingete vei mener vi 110 hestekrefter bensinmotor er et bedre alternativ. Det er dessuten 50.000 kroner billigere.

Lavt forbruk

Moderne dieselmotorer, som HDI-motoren i Peugeot 307, er så gode at det tidligere kronargumentet om lavt forbruk ofte forsvinner i alt snakket om kraft og kjørevennlighet. Vi målte et gjennomsnittsforbruk på 0,59 l/mil ved aktiv kjøring, og det i seg selv har blant annet den fordel at du bare trenger å tanke en gang fra Oslo til Tromsø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer