TEST: Peugeot 407 SW - kultivert biturbo-diesel

Peugeot fyller gapet mellom toliteren og V6-dieselen med en spesiell 2,2-liter med to turboer.

Publisert
Sist oppdatert

Og de to turboene gjør 170-hesteren til den mest fleksible og effektive dieselmotorene vi har kjørt, ledende blant firesylindrede motorer. Dreiemomenttoppen er på rekordlave 1.500 o/min, og motoren gir seg ikke før 5.000 o/min. God gassrespons i tillegg gjør listen over negative sider ved dieselmotorer enda kortere for dieselhatere.

407 SW er spesiell

Da Renault kom med Vel Satis i 2001, Opel kom med Signum i 2003, og Peugeot fulgte opp året etter med 407 SW, trodde vi det var en liten trend på gang - mellomklasse-stasjonsvogner utkledd som femdørs kompaktklassebiler. Så ikke, det er egentlig ingen andre produsenter som har fulgt opp, og salget har vel ikke svart til forventningene.

Det er klare designmessige fordeler å slippe å pakke inn ett stort bagasjerom, og både Signum og 407 SW gir ett svært kompakt inntrykk for å være mellomklassebiler. Peugeot er nesten like praktisk som en stasjonsvogn, men ikke helt, og det er nok det kundene reagerer på.

Mindre enn lillebror

En annen Peugeot som slipper lyset inn gjennom et stort glasstak er lillebroren 307 SW. Den har en mer tradisjonell stasjonsvognform, og faktisk også muligheten for en tredje seterad. Lillebror har betydelig større bagasjerom enn 407 SW, målt i liter er volumet 110 liter større i 307 SW. Utgangspunktet til 407 SW er 448 liter, og vi kan nevne at for eksempel Volkswagen oppgir 603 liter for Passat stasjonsvogn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer