TEST: Peugeot 5008, et funn for familien

Heldigvis er ikke tyskerne og japanerne alene om å kunne lage gode biler. Her er et lysende eksempel.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har allerede skrytt mye av Peugeots konkurrent til Nissan Qashqai - 3008. Allerede den er en bil en familie på fire med bagasje fint kan legge ut på langtur med.

Vinter- og sommertestet

Med ytterligere et familiemedlem vil de fleste se seg om etter noe større, og Peugeot har tenkt på dem også. Dermed lanserte de for et snaut år siden storebror 5008 som både fem- og syvseter. I likhet med 3008 deler den plattform med kompaktkombien 308 og den romslige stasjonsvognutgaven 308 SW - som for øvrig også kan leveres med syv seter. Vårt førsteinntrykk da vi prøvekjørte 5008 i de franske alpene i november i fjor var svært godt, men vi fikk ikke anledning til å kjøre den med motoren som i Norge står for den største delen av salget, nemlig 1.6 HDi, dieselmotoren som fungerte svært godt i 3008 da vi testet den. Og selv om vi kom ut for snøvær og delvis snødekte veier der oppe i fjellet var ikke kjøringen - på sommerdekk - konkluderende for bilens vinteregenskaper.

Siden har vi altså kjørt 5008 i Norge, både med "riktig" motor og på både sommer- og vinterveier.

Starter under 300.000

Peugeot 5008 koster fra rett under 300.000 kroner med 120-hesters bensinmotor, mens aller dyreste versjon med toliters dieselmotor på 163 hester, automatgir og full utstyrspakke havner på 420.000 kroner. Vi kjørte altså 1.6 HDi, og den starter på 303.500 kroner. Med utstyrsnivå Premium Pack, som vi hadde på testbilen, får du det meste med unntak av integrert navigasjon og skinninteriør. Panoramatak, to-soners automatisk klimaanlegg og syv seter samt en god del komfortutstyr er derimot inkludert i testbilens grunnpris på 335.000 kroner. (Som vanlig må man i tillegg regne frakt og leveringsomkostninger).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer