TEST: Peugeot 607 2.7 V6 HDi

Peugeot 607 er en stor og komfortabel bil som hittil har stått svært langt ned på handlelisten til folk som vurderer kjøp i kategorien. Spørsmålet er om ikke mangel på image gjør at prisen rett og slett blir for høy, tross eksklusivitet og alt i alt en fin kjøreopplevelse. Vi har testet den nyeste varianten.

Publisert
Sist oppdatert

Peugeots prestisjebil, 607, har så langt ført en svært så diskret karrière i Europa. Nylig fikk den en facelift som var like diskret. Det har allikevel ført til at bilen har fått et oppsving på salgsstatistikken i Europa. I april ble det solgt 1.928 eksemplarer i Vesteuropa mot 1.475 i april 2004. I løpet av årets første måneder er salget steget til 7.123 stykker fra 5.924 i fjor. Til sammenligning kan nevnes at BMW 5-serie på fire måneder har en score på ca. 50.000, Mercedes E-klasse på 44.000 og Audi A6 på rundt 38.000 solgte biler. Saab 9-5 selger en del mer enn 607 og Volvo S80 en del mindre - men Volvo har et variert tilbud med S60 og V70.

Uheldig start

Peugeot har ikke den samme tradisjonen for prestisjebiler med fransk touch som Citroën, og det første forsøket i nyere tid - Peugeot 604 på syttitallet - var ikke særlig vellykket. Siden den gang har de franske bilprodusentene slått seg til tåls med at de tyske prestisjemerkene er uslåelige, og velger heller å satse på egenart og spesiell stil - med tilhørende redusert ambisjonsnivå.

For 607 begynte det ikke så bra da den ble lansert på høsten 1999. Først ble lanseringen forsinket. Og da den var et faktum, dukket overskriften "Katastrofe" opp på førstesiden i det største franske bilmagasinet, Auto Plus. Illustrasjonsbildet viste en 607 i ferd med å vippe over på to sidehjul, gjenstand for temmelig ekstrem behandling av testkjørerne mellom kjegler på en flyplass... Senere ble manøvrene, som ble gjennomført med Bosch ESP montert, vist på fjernsyn. Skaden var skjedd selv om mye av pressen syntes at Auto Plus hadde overtrått regler for god presseskikk. Uopprettelig?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.