TEST: Peugeot 807 ST 2.2

Bilen som står øverst på mange barnefamiliers ønskeliste er kommet i ny versjon.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Peugeot 807 ST 2.2


De nye flerbruksbilene er nå så bra at du ikke lenger trenger å dekke deg bak behovet for funksjonaliteten for å velge en. Peugeot 807 kjører godt, og gir på mange måter suveren langturkomfort.

Et solid steg

Samarbeidet mellom Peugeot, Citroen og Fiat-konsernet fortsetter en generasjon til når det gjelder flerbruksbiler. I Norge vil vi se mest til Citroen C8 ved siden av 807. Samarbeid er kostnadsbesparende, men det er flere eksempler på at resultatet blir litt uinspirert med flere beslutningstakere.

Denne siste generasjonen er et solid steg videre, og Peugeot 807 bærer ikke preg av uinspirert konseptutvikling. Noen av løsningene som er valgt kan likevel gi inntrykk av kompromisser.

For alle

807 er så stor at den tilbyr syv sitteplasser for voksne, og ST-utgavene leveres som syvsetere som standard. Vi tipper at et eller flere seter vil støve ned i boder og garasjer, selv ofret vi raskt ett sete for weekend-bagasjen. Noen trenger vel kanskje alle plassene, men det er ikke den muligheten som er den største atributten ved 807. Det er plassoverskuddet og den spesielle komforten som vi satt størst pris på.

TEST: Peugeot 807 ST 2.2


Med den spesielle komforten mener vi det du får utover det en vanlig stasjonsvogn tilbyr. Høy sitteposisjon med god utsikt er positivt fører og passasjerer, og på langtur savnet vi ikke ett sekund sittestillingen som innebærer nesetippen på høyde med skotuppen.

Først til motor og kjøreegenskaper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer