TEST: Peugeot RCZ

Denne Peugeoten har bokstaver istedet for tall som modellnavn. Den skal skille seg ut, og gjør det til gangs.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det forekom oss ikke så lenge siden vi hadde sett det oppsiktsvekkende konseptet av en lav sportsbil på Peugeot-standen på en bilutstilling. Det var i Frankfurt i 2007 og vi trodde bilen var såpass ekstrem at den ikke ville komme i produksjon.

Vi tok feil. Heldigvis.

Bli med på test av Peugeot RCZ.

Krydder i hverdagen

Det er godt å se at i våre dager hvor flere og flere innen industrien blir bortimot sykelig opptatt av politisk korrekthet (ofte på bekostning av en mer langsiktig miljøtenkning), er det noen produsenter også blant ”mainstream-merkene”, som tør å lansere de odde, litt sprelske kreasjonene. Nissan har fått sin 370 Z og sin GTR, trauste Toyota har bestemt seg for å lansere en helt ny sportsbil og flere kommer til.

Deriblant altså Peugeot.

Designen passer her

Med utgangspunkt i merkets nyere og markante design, som var begynt å bli på grensen til det outrerte, var det nærliggende å ta den helt ut i form av en sportskupé og det er det Peugeot her har gjort. Samtidig er det denne designretningens svanesang – de nyere og kommende produktene fra den kanten vil ha et mer nøkternt og konservativt uttrykk av tilbakeholden eleganse (se mellomklasse-508 og familiefrakter-5008). Sett i profil aner vi at den vil bringe frem minner om VW Karmann-Ghia hos enkelte nostalgikere…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer