TEST: Piggdekk med dempere

Nokian lanserer nå det nye Hakkapeliitta 7. Ny piggteknikk og luftdempere skal sørge for både bedre grep og mindre veislitasje.

TEST: Piggdekk med dempere
Publisert
Sist oppdatert

IVALO (DinSide Motor): Hakkapeliitta 7 er etterfølgeren til Hakkapeliitta 5 som vant årets dekktest i Motor, medlemsbladet til Naf. Vi snakker da om piggdekk. Den piggfrie delen av testen ble vunnet av Continental ContiVikingContact 5.

Hakkapeliitta 5 får toppkarakaterer på snø og is, men kunne vært litt bedre på våt og tørr asfalt i, i følge Motor. Det er også på dette området det nye dekket skal være mest forbedret.

Men, Nokian har ikke glemt de som skal kjøre på snø og is. Hakkapeliitta 7 er i høyeste grad også tilpasset skikkelig vinter og vanskelige kjøreforhold. Piggdekk er i hovedsak ikke lovlig i bruk i Europa og hovedmarkedene for Nokian piggdekk er Norden, Russland, Kasakhstan, Hviterussland og Ukraina.

Det er kanskje derfor dagens piggdekk ikke får full utelling på bare veier.

Demping

Også Hakkapeliitta 5 har teknologien som Nokian kaller for Bjørneklør. Dette skal sørge for at piggene holdes mest mulig i ro i mønsterblokkene, og bedre bremseegenskapene. Bremsing på snø er også noe forgjengeren Hakkapeliitta 5 får toppkarakter for i Motor sin piggdekktest. Hakkapeliitta 7 har også dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer