TEST: Porsche 911 Carrera S

Endelig har har vi fått den nye Porsche 911 til disposisjon. Vi har egentlig ikke ventet så lenge heller, men det har likevel føltes som en evighet fra 12. mai i år da vi publiserte den første nyheten om Porsche 911, og frem til nå.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er sjette generasjon 911 i løpet av en historie på 41 år. Porsche 911, med det nye kodenavnet 997, kommer i første omgang i to varianter. Det er 911 Carrera og 911 Carrera S. Carrera har en 3,6-liters motor med 325 hestekrefter og Carrera S har en 3,8-liters motor med 355 hestekrefter. Det er den vi har kjørt. Til neste år vil det følge på kabriolet og firehjulstrekker, men ingen flere motorer er i sikte så langt.

Umulig?

I Norge hvor maksimal tillatt hastighet er 100 kilometer i timen, og hvor et brudd på dette med 35 kilometer i timen koster 6.000 kroner samt to prikker på førerkortet, sier det seg selv at en testtur med en av de største sportsbillegendene som finnes blir den reneste styrkeprøven i selvkontroll. Beroligende piller og et selvbeherskelses-serum er egentlig påkrevet!

Uansett har vi kjørt en lengre runde med motorveier, svinger og fjelloverganger i tett rekkefølge. Vi hadde forventet at Carrera S skulle bli en av de største kjøreopplevelsene til nå, og om det faktisk ble det finner du videre i testen. Første kapittel handler om motor og kjøreegenskaper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer