Test: Porsche 911 Turbo S

Noen ganger står man bare igjen og undrer. Er det mulig?

TIL HVERDAG OG TIL FEST: Det er faktisk mulig å bruke denne særdeles spreke Porschen som hverdagsbil, ifølge vår journalist, men det er nok kanskje ikke der gleden er størst.
TIL HVERDAG OG TIL FEST: Det er faktisk mulig å bruke denne særdeles spreke Porschen som hverdagsbil, ifølge vår journalist, men det er nok kanskje ikke der gleden er størst. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en spennende reise å følge Porsche 911 opp gjennom årene. Det siste store steget kom da de lanserte generasjon 991 høsten 2011, og siden dengang har vi testet alle versjonene fra Carrera, til Carrera S, Carrera 4 og 4S, til GT3. Nå har vi vært i Tyskland, nærmere bestemt Bilster Berg Drive Resort og testet kommende Porsche 911 Turbo og Turbo S.

Jeg vet oppriktig ikke hvor uttrykket stammer fra, men jeg bruker det likevel: Milde Moses!

Ting tar ikke tid

Sekunder! Nye 911 Turbo S rekker å ta deg til 50 km/t innen du rekker å si ordet sekunder, og etter 3,1 av dem passerer du hundremerket. Etter ti sekunder er 200-merket tilbakelagt, og dersom du fortsetter å holde pedalen inne tar det ikke langt tid før 300 er historie. På Turbo S er toppfarten oppgitt til 318 km/t, men dette er moderate tall.

Egne målinger viste 3,04 sekunder til 100 km/t, og g-kreftene underveis viste seg å være 1,16. Nye Porsche 911 Turbo S er så brutal at det nesten gjør fysisk vondt.

Porsche for teknofreaker

Ville hester

Maskinen er en kjent 3,8-liters boxermotor med to turboladere med variabel geometri, og de har selvfølgelig hver sin intercooler. Derfor har du også et stort luftinntak på hver side, over bakhjulene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer