TEST: Porsche Boxster S

Nye Boxster er så ny som etterfølgere kan bli i Porsche-verdenen, og den nye roadsteren gir mer enn forgjengeren.

Publisert
Sist oppdatert

Blant annet gir den plass til personer over 185 centimeter, en menneskegruppe forrige generasjon strengt holdt utenfor. De fleste får nå plass i bilen som er den billigste inngangsbilletten til Porsche-eierskap.

Ekte Porsche

Diskusjonene om ekte eller uekte har stilnet også på forrige generasjons vegne, og den nye Boxster S er Porsche nok i massevis for oss. Du får lyd og kjøreopplevelser som er distinkt Porsche-aktige, og en bokser-sekser som minner deg på at du ikke sitter i en toseter fra Mercedes-Benz eller BMW.

Selv om alle fornemmelser sier Porsche er det kjøreegenskaper som avgjør. Porscher skal være biler du kan vokse med som eier, biler som gjør deg til en mer kompetent sjåfør etter hvert. Boxster S er lettkjørt, men gir mange signaler om at det er mer å hente for de som søker utfordringer. Dette høres kanskje tilforlatelig ut, men denne kombinasjonen er det som gjorde størst inntrykk under testen.

Vi skal komme tilbake til motor og kjøregenskaper.

Åtte år

Boxster dukket første gang opp for åtte år siden, og selv om effekten aldri har vært under 200 hestekrefter var hardcore 911-fantaster raskt ute med karakteristikken moped-Porsche. Boxster klarte seg imidlertid godt, og i dag har den som toseter med midtmontert motor en naturlig egen plass i Porsche-sortimentet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer