TEST: Porsche Cayenne GTS

Porsche Cayenne GTS er et sportslig alternativ uten turbo.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett for Porsche å få aksept for denne bilen. Både Porsche-entusiaster og miljøforkjempere er etter denne bilen med nebb og klør. Likevel er Cayenne en suksess, og Porsche har fortsatt et par år igjen før det kommer en ny modell.

Nytt på GTS

GTS har fått den fjerde motoren i Cayenne-serien , men det er ikke mye som skiller denne fra en Cayenne S. For det første har den flere hestekrefter. Cayenne S har 385 og GTS har 405. Det andre er lavere utveksling på bakakselen. Disse to tingene til sammen har resultert i at 0 til 100 har sunket fra 6,6 til 6,1 sekunder med manuell girkasse. Testbilen hadde automatgir og klarer da øvelsen på 6,5 sekundert.

Se store bilderPris, utstyr og ytelserEkstrautstyr på testbil

GTS er også senket i forhold til S. 2,4 centimeter lavere med stålfjærer og 2,0 centimeter lavere med luftfjærer. Vi hadde luftfjærer på vår testbil med både PASM og PDCC. Vi sier mer om det lengre ned i artikkelen.

GTS har også styling som gjør at den ligner en Turbo, men er om mulig enda mer oppsiktvekkende og indiskré.

Dekkene på Cayenne GTS er i størrelsen 295/35-21. En gedigen dimensjon som svært få biler er utstyrt med. Vi hadde vinterdekk på vår bil i størrelsen 275/40-20. Dette er også svært store dekk og selv om de er litt mindre enn standardhjulene ruver de godt de også. Bremsekaliperne er røde også på GTS. Vi synes røde kalipere hører hjemme på hjemmetrimmede Volvoer og folkevogner, men Porsche liker å lakkere kalipere i friske farger og bruker også gul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer