Test: Porsche Cayman

Aldri før har Porsche laget en så bra kjøremaskin for så lite penger.

Porsche Cayman starter på 674.000 kroner. Bedre sportsbil for pengene finnes ikke.
Porsche Cayman starter på 674.000 kroner. Bedre sportsbil for pengene finnes ikke. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For litt over et år siden ble nye Porsche 911 lansert, og det er heller ikke lenge siden vi prøvekjørte den nye Boxster. Den nye Boxster gir i tillegg grobunn for en helt ny Cayman, en bil vi nå har prøvekjørt. For de som ikke kjenner Cayman fra før, så kan den enkelt forklares som en Boxster, bare med fast tak. Altså, en kupé.

Den nå utgående versjonen av Cayman var en svært interessant bil i denne klassen. Den hadde blant annet en motorversjon som passet godt til det norske avgiftssystemet, og den hadde kjøreegenskaper som hentet frem smilet hos de fleste. Porsche er derimot ikke veldig fornøyd med det lave salget av første generasjon av Cayman, så vi reiste til Portugal og Autodromo Portimao for å se hva det bor i den nye og andre generasjonen.

Bedre enn ventet

La oss rett og slett slippe superlativene løs med det samme. Den nye Cayman får også denne motoren, og den følger opp med å være en bedre kjøremaskin enn noen gang. Den overgår alle våre forventninger, som fra før har vært godt oppjustert.

Se bilder av Cayman utvendig:

Fantastisk bane

Banen Autodromo Portimao er en av de morsomste banene vi har kjørt på, og kan på mange måter ses på som en mindre utgave av Nürburgring. Banen har mengder av utfordringer i form av blinde soner, bakketopper med skarpe svinger rett etter, og noen hvor svingen ligger på selve toppen. En feil inngang her, og du får veldig mye å gjøre på svært kort tid. Porsche kunne således ikke lagt lanseringen til et bedre sted, for størrelsen og utfordringene banen har å by gir Cayman akkurat passe med utfordringer til at vi får se hva det bor i bilen. Porsche bedrer grepet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer