TEST: Range Rover 4.4 V8 Vogue

Nye Range Rover er så stor og massiv at den trekker tankene mot en stridsvogn. Samtidig er den så luksuriøs og velutstyrt at den kan måle seg med tyske luksusbiler.

Publisert
Sist oppdatert

Det største problemet med Range Rover 4.4 V8 Vogue er prisen - drøye 1,3 millioner kroner. For denne summen kunne man blitt eier av fire Freelandere, eller fire stykk Toyota RAV4 for den saks skyld.

1,3 millioner kroner er selvsagt en Lotto-relatert sum for de fleste av oss. Men for dem som faktisk har mulighet til å reise en slik sum, er Range Rover 4.4 V8 Vogue et spennende alternativ. Nye Range Rover er nemlig et usedvanlig flott kjøretøy. Ikke bare byr den på voldsomt god plass og store mengder luksus-utstyr, den er i tillegg skikkelig motorisert. En 4,4-liters V8-motor fra BMW sørger nemlig for fremdriften.

Dristige lykter

Vi synes også Land Rover har gjort et godt stykke design-arbeid. For selv om den massive bilen er like firkantet som sin forgjenger, har den en langt mer moderne uttrykk. Den moderne fremtoningen har først om fremst sin forklaring i de dristige front- og baklyktene. Bak de enorme frontlykteglassene finner vi fire uavhengige lyskilder, deriblant to store reflektorer som skjærer inn i hverandre.

Baklyktene er laget etter samme prinsipp - et felles lykteglass beskytter uavhengige lyskilder. Dette designspråket er foreløpig kun å finne på et fåtall biler, deriblant Lexus, Mazda 6 og Seat Ibiza. Vi spår at en rekke produsenter vil leke hermegåsa i nærmeste fremtid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer