TEST: Range Rover Sport TDV6 HSE

190 hestekrefter og 440 Nm er mer enn nok for de fleste personbiler. Vi har testet ett av de få unntakene - Range Rover Sport TDV6.

Publisert
Sist oppdatert

Under TDV6-panseret finner vi en topp moderne 2,7-liters dieselmotor med seks sylindre, aluminiumstopp og 24 ventiler. Også turbo med variabel turbingeometri og ladeluftkjøler er på plass, i likhet med common rail innsprøytnings-teknologi. Da vi testet denne motoren i Jaguar S-type 2.7 D lot vi oss imponere over kraftkilden, som produserte et mektig skyv i seteryggen.

Samarbeidsprosjekt

Vi lot oss den gangen ikke overraske over at dette er en svært god motor, som ikke bare er sterk, men som i tillegg kan skilte med harmonisk gange og lite støyproduksjon. Kraftkilden er nemlig resultat av et samarbeid mellom to virkelig tunge aktører på dieselmotorfronten - Ford og PSA Peugeot Citroën.

Enorm forskjell

Nå har vi stiftet bekjentskap med den fine 2,7-liters dieselmotoren igjen - men denne gangen foran torpedoveggen i en Range Rover Sport. Vi forsto selvsagt på forhånd at Range Rover Sport TDV6 ikke ville være like kvikk som Jaguar S-type 2.7 D. Men at forskjellen skulle være så stor, det var vi ikke forberedt på.

Supercharged: 1,5 millioner

Vi skal straks komme tilbake til disse forskjellene, men først tar vi en liten titt på Range Rover Sport-paletten. Den består nemlig av tre motoralternativer. Faste DinSide-lesere har allerede fått med seg topputgaven, Range Rover Sport Supercharged. Vi testet dette forrykende, bensinslukende og avhengighetsskapende monsteret i oktober. Motoren er en kompressormatet 4,2-liters V8-motor som produserer 390 hestekrefter og hele 550 newtonmeter og som på papiret skal bringe bilen til 100 i løpet av 7,6 sekunder. Prisen står dessverre i stil med ytelsene og starter på 1.477.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer