TEST: Range Rover Sport TDV8 HSE

Vi ble skuffet over Range Rover Sport med seks dieselsylindere. Vi håpet på bedring med åtte.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er verken vår første test av Range Rover Sport eller noen première når det gjelder den relativt nye V8-dieselmotoren utviklet hos Ford. Nyheten består i kombinasjonen av de to.

Range Rover Sport er blitt en suksess, noe som tyder på at den fylte et behov som det nok var vanskelig for folk flest å se, men som marketing-folkene oppdaget. Den var et viktig skritt på veien mot å gjøre Land Rover merket til et enda mer eksklusivt og premium-ladet merke, noe produsenten har fulgt opp ved nylig å lansere en mer eksklusiv ny Freelander i segmentet nedenfor. Land Rover har derfor et imponerende antall kjøretøyer i SUV/terrengbil-segmentet: Freelander, Defender, Discovery, Range Rover Sport og Range Rover. Bare den andre offroad-spesialisten, amerikanske Jeep, har flere utgaver på sitt program.

Mandig

Der konkurrenter som Mercedes, BMW, VW, Audi og Volvo – samt Porsche med sin Cayenne, uten at den direkte angår oss her), har valgt en mer avrundet og mindre terrengbil-aktig design, stiller Range Rover Sport med en ganske kompromissløs, tøff og ”macho” design. Den har sine tilhengere – som også Jeeps dyre modeller appellerer til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer