TEST: Range Rover Supercharged

Range Rover har tronet på toppen blant de luksuriøse SUVene, men hadde ikke helt motorytelsene til å følge opp. Med en kompressormatet V8er som leverer 400 hestekrefter er svært mye rettet opp.

Publisert
Sist oppdatert

Det er nå en gang slik at dyre biler bør gå bra, selv om de ikke først og fremst presses til det maksimale hver eneste dag. Det er kanskje ikke noen grunn til tro at en stor SUV skal flytte seg som en sportsbil, men når racet er i gang er det viktig å holde følge for å beholde kundene. Når en bil koster fra en til to millioner skal det være mer enn nok med ressurser under panseret.

Det var på mange måter Porsche med Cayenne Turbo som for alvor satte press på de andre produsentene, selv om både BMW X5 og M-klasse fra Mercedes-Benz lenge hadde hatt alternativer for de med skikkelig dårlig tid.

Kraftbehov

Over 2,6 tonn bil krever muskler, og tidligere var det en 4,4-liter fra BMW med 286 hestekrefter som var satt til jobben. Det var en fin motor, men kreftene strakk ikke helt til for å flytte bilen etter en standard som de nye sports-SUVene har satt. Den etter forholdene lette BMW X5 klarte 0-100 km/t på 7,5 sekunder med denne motoren - Range Rover trengte 9,2.

Med den nye kompressormotoren fra Jaguar på 4,2-liter og 114 ekstra hestekrefter går 0-100 km/t på 7,5 sekunder, helt rått i våre øyne men vel omtrent som det skal være i følge kundene. Den nye sekstrinns automatgirkassen gjør også kjøreopplevelsen til en litt annen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer