TEST: Renault Clio 1.2

Utseendet på Renault Clio er modig, og bilen er i våre øyne en tøft utseendet småbil. Utseendet er ikke alt, det er først og fremst den svake motoren som gjør at Clio 1.2 ikke føles komplett.

Publisert
Sist oppdatert
TEST: Renault Clio 1.2
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Panseret på Renault Clio ser ut som det er brettet rundt noe gromt, og som om det er klippet funksjonelle hull for å kjøle det gromme ned. Intet gromt skjuler seg under Clios panser.

Motsetninger

Tøff utenpå og et moderne interiør lover godt for et hyggelig bekjentskap. Det er før tenningsnøkkelen er dreiet, og fremdriftsmaskineriet avslører seg.

75 hestekrefter bør være greit nok, men er ikke det. Grunnen til det er mangelen på kraft, noe 1,2-literen fra Renault ikke har. Renault Clio 1.2 blir en bil du kjører med høyrepedalen i en av to posisjoner.

Nok for mange

Det er stort sett motoren som trekker ned, ellers er Renault Clio en spennende småbil. Mange vil nok oppleve 1,2-literen som tilstrekkelig, og andre kvaliteter gjør Clio svært interessant blant småbilene.

Ansiktsløftingen har gjort Clio godt, og sikkerhetsnivået er så høyt at det kniver med de beste i klassen.

Motor og kjøreegenskaper kan du lese om her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer