TEST: Renault Clio V6 Sport - Testosteronbomba

Noen bilprodusenter er frekkere enn andre. Renault er en av de, og beviset er Renault Clio V6. I Clio V6 benyttes plassen der baksetet og bagasjerommet pleier å være til å romme en treliters V6'er.

Publisert
Sist oppdatert
Store luftinntak sørger for nok luft til V6-motoren.
Store luftinntak sørger for nok luft til V6-motoren. Vis mer

TEST: Renault Clio V6 Sport - Testosteronbomba

  1. Store bilder
  2. Tekniske data
  3. På tur i villstyringen
Clio V6: En logo som lover aggressive kjøreegenskaper.
Clio V6: En logo som lover aggressive kjøreegenskaper. Vis mer


Clio V6 ser helt sinnsyk ut. Mer i øyenfallende styling skal du lete lenge etter. Den er usedvanlig bred og skjermene buler ut for å gjøre plass til de enorme hjulene. Under panseret finner du ingenting, men store luftinntak på sidene sladrer litt om hvor motoren er plassert. Når du setter deg inn i bilen kjenner du igjen mesteparten av Clio-interiøret fra de normale modellene, men titter du i bakspeilet skjønner du plutselig hvor motoren befinner seg. Helt fra hodestøttene og bakover til bakruten er det en kjempestor hattehylle.

Krefter i massevis

Clio er en liten bil og måler ikke mer enn 3,8 meter i lengden. Akselavstanden er likevel over 2,5 meter og som dere kan se av bildene er hjulene plassert godt ut i hjørnene. Motoren er plassert foran bakakselen og gir bilen en fin vektfordeling med 40 prosent foran og 60 prosent bak. Kjøreegenskapene er trygge og takler godt kjempekreftene bak deg.

Knøttebil med 255 hestekrefter bringer frem kjøreglede som gjør at dette er i nærheten av å være årets kjøreopplevelse. Mer om testkjøringen finner du på denne lenken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer