TEST: Renault Grand Scenic

Ved å legge til en kvart meter på en vanlig Scenic dukket Grand Scenic opp med plass til tre seterader.

Publisert
Sist oppdatert

Samme trikset er brukt på storebror Espace, og det gir mye fornuft å gjøre det på denne måten. Renault har gjort jobben ordentlig ved å også øke akselavstanden. Ved at den høye fleksibilen får strekke litt på seg blir den mer elegant, mange vil nok hevde at Renault Grand Scenic er klassens peneste.

Gjort det før

Renault fant på mange måter opp denne typen biler, det vil si biler med yrkesbilenes effektive form og forsøksvis personbilenes komfort. Fleksibiler som Renault Scenic, og de større flerbruksbiler som Renault Espace, dekker et klart behov i markedet.

Plasseffektiviteten og den litt høyere sitteposisjonen passer godt for bymiljøer der store stasjonsvogner kan være en utfordring å håndtere, og barn trives med de store vindusflatene. Det praktiske med å kunne gjøre om hverdagsbilen til varebil ved å fjerne seter er det nok også mange som legger vekt på i kjøpsøyeblikket, men ikke alt for mange som benytter seg av i praksis.

Syv seter

Et sentralt salgargument i fleksiklassen har vært å kunne frakte inntil syv personer. Den korte Scenicen hadde ikke denne muligheten, men Grand Scenic tilbyr en tredje seterad for to personer. I forhold til mange av konkurrentene er plassen grei i disse setene, men den nye kjæresten til tenåringsdatteren hadde nok oppfattet det som et tvetydig signal å bli plassert på en av disse plassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer