TEST: Renault Megane 1.5 dCi

Her har noen enten hatt en dårlig dag eller vært veldig skarpe, maken til berserk linjeføring skal du lete lenge etter.

Publisert
Sist oppdatert

Megane skulle ha alle forutsetninger for å lykkes. Den 19. februar ble den kåret til ”Årets Bil i Europa” og den er også første og foreløpig eneste kompaktklassebil som har fått fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester. Det formelle er altså på plass. Nå vet vi at tittelen ”Årets Bil i Europa” ikke er noen garanti for godt salg, det samme gjelder resultatene fra Euro NCAP, men Megane er den første bilen som kan slå i bordet med begge disse prestasjonene samtidig.

Ikke forberedt i Norge

Det er tydelig at designerne hos Renault ikke har vært helt sikre på det nye designspråket. De har nemlig brukt mye tid på forberede markedet på det nye utseendet. Fra før har Renault vist flere konseptbiler samt lansert Avantime og Vel Satis for å tilvenne publikum de nye linjene, men markedet i Norge er ikke vant til disse modellene siden de ikke finnes her.

Benytter ikke sjansen

Ny Toyota Corolla kom på markedet for over ett år siden. Det gjør at den verste stormen der har lagt seg. Ellers preges salgstallene i kompaktklassen av gammel VW Golf, gammel Ford Focus, gammel Opel Astra samt en relativt ny Peugeot 307 fra 2001. Renault hadde hatt en glimrende sjanse i år til skaffe seg en posisjon i kompaktklassen med en offensiv prispolitikk før Golf, Astra og Focus også kommer i nye varianter. I stedet er Megane ekstra kostbar. Vi tror ikke det er noe lurt, men har likevel hatt en spennende test av en litt uvanlig bil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer