TEST: Renault Megane 1.6 Authentique stv.

Sport Tourer er siste skudd på stammen i den store Megane-familien, som består av hele sju medlemmer. Men er den god nok til å hevde seg mot de beste i klassen?

Publisert
Sist oppdatert

Tredørs kombi, femdørs kombi, sedan, Scenic, Grand Scenic, kabriolet og stasjonsvogn - alle tilhører de den store Megane-familien. Stasjonsvognen, som på Renault-språket heter Sport Tourer, kom på markedet i fjor høst og er den av Megane-variantene som i teorien skulle ha størst salgspotensiale i stasjonsvogn-landet Norge.

Modig formgiving

Vi har de siste årene gitt Renault mye skryt for sitt dristige designspråk. Ikke minst er Megane kombi en spennende bil, som skiller seg fra mengden med sin karakteristiske, vinklede hekk. Scenic er ikke like dristig utformet, men sett fra et design-synspunkt er den likevel den mest spennende fleksibilen på markedet. Cabriolet-varianten er også en nydelig bil, ikke minst hvis vi sammenligner med dens triste forgjenger.

Kjedelig stasjonsvogn

Stasjonsvognen, derimot, er ikke spesielt spennende. Tvert i mot, vi synes Megane Sport Tourer har et svært ordinært oppsyn og grenser mot det kjedelige. Bilen kan riktignok skilte med samme front som kombien, men fra frontruten og bakover er det lite som minner om modig design.

Design handler selvsagt om smak, og det kan godt være at den typiske stasjonsvognkunden er mindre interessert i å vekke oppmerksomhet enn den potensielle kombi- og fleksibilkunden. Men med modeller som Avantime, Vel Satis og Megane kombi har Renault bidratt til å skape høye design-forventinger, noe som i hvert fall bidro til at vi fikk en liten nedtur denne gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer