TEST: Renault Megane 1.6

Bilbransjen betegnes ofte som konservativ og forsiktig når det kommer til design. Men ingen regel uten unntak. Franske Renault står nå frem som en svært modig bilprodusent.

Publisert
Sist oppdatert

Vi skal ikke påstå at alle de andre bilprodusentene er feige. Fra tid til annen dukker det jo opp biler som tyder på at produsentenes designerne har fått boltre seg relativt fritt. Både Audi TT, Fiat Multipla og Alfa Romeo 147 er eksempler på at store konserner som Volkswagen og Fiat iblant velger å ta en sjanse. Også nye Nissan Micra utmerker seg med frisk og modig design.

Risikovillige franskmenn

Likevel, det er til Frankrike man må hvis man virkelig er opptatt av nyskapende bildesign. De siste årene har nemlig vist at de franske bilprodusentene er de mest risikovillige når det kommer til nyskapende biler. Både Peugeot 206 CC, Citroën Xsara Picasso og C3 eksempler på biler som skiller seg ut i mengden. Men de aller mest spenstige bilene er det Renault som står bak. De mest oppsiktsvekkende modellene, Avantime og Vel Satis, markedsføres dessverre ikke her i landet. Men Megane er nå på plass hos norske forhandlere.

Årets bil og 5 stjerner

Nye Renault Megane er ikke bare den mest oppsiktsvekkende kompaktklassebilen på markedet, den kan i tillegg skilte med to viktige utmerkelser. For det første ble Megane kåret til Årets bil i Europa 2003. I tillegg er Megane den første bilen i sin klasse som har oppnådd 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer