TEST: Renault Megane Scénic RXI 16v - Originalen

Renault Megane skulle bare være en arvtaker etter Renault 19. Men ble så mye, mye mer - den ble et forbilde.

Publisert

Sammenliknet med Renault 19 var Megane banebrytende da den kom - ikke minst hva gjaldt design. Og det gjorde seg da også utslag, for her hjemme ble plutselig Renault en ubehagelig konkurrent for Golf & Co.

Men Renault ville mer med Megane enn å pirke i markedsandelene til etablerte konkurrenter. De ville videre, og de måtte tenke nytt.

Ny biltype

Resultatet ble en helt ny biltype, med flerbruksbilens fordeler - men uten flerbruksbilens størrelse. Og at Renault har lykkes er lett å se, for sjeldent har kopimaskinene hos konkurrerende bilfabrikker jobbet raskere. Ja, det er vel knapt en bilfabrikant med respekt for seg selv som ikke sysler med tanken om å kopiere Renault Megane Scénic - dersom de ikke allerede har gjort det da.

Selv Mercedes-Benz har tatt etter Scénic med A-klassen, men også Mazda har gløttet på Renault da de konstruerte sin Premacy - og det skal vel ikke mye fantasi til for å se at vi nok heller ikke ville hatt Opel Zafira rullende rundt på våre veier dersom det ikke hadde vært for den praktiske franskmannen.

Oppgradert i høst

Men trass i innovative ideer og et friskt design - da det kom for fire år siden - mente Renault at det var på tide med en aldri så liten oppgradering i fjor høst. Ikke bare skjedde det ting under panseret, men også designerne fikk utdelt nytt bly til designblyantene sine. Resultatet var ny front og nye baklys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer